chyba w 003 jest aktualne doladowanie :roll:
Odnośnie "kradzioków"
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
AWARIA!
Odnośnie "kradzioków"
Witam ... Z tego co czytałem i sie dowiadywałem najchętniej "idą pod łeb" octavie z TDI. Pb chyba juz nie ma takiego wzięcia u zlodzieji.
A jak by tak wywalić emblematy TDI z klapy, ewentualnie podmienić je na np. 1,4 16V
- myślicie ze mniej by oczy przykówało ? Czy fachura "złodziejskiej maści" tak czy siak widzi z daleka ze to TDI ?
i na nic taki numer ?
Jestem ciekaw wypowiedzi ..
-
AWARIA!
hmm..
No tak ale tak se myślałem, ze złodziej też człowiek i jak z daleka bedzie na tyłku skody świecić 1.4 może nie bedzie mu sie chciało iść i sprawdzać zegarów
A co do wlotów - to są inne do TDI i benzynki ? nie wiedziałem ...
w sumie myślicie ze nie za dobry pomysł .. szkoda ..
Komentarz
-
Dlaczego nie za dobry - znaczek mozna zmienic. Zawsze jest szansa, ze przypadkowy zlodziej jak Cie zobaczy to, np. nie pojedzie za Toba, jesli bedzie szukal akurat TDI, ale generalnie nie ma co liczyc na wiele.Zamieszczone przez neckhmm..
No tak ale tak se myślałem, ze złodziej też człowiek i jak z daleka bedzie na tyłku skody świecić 1.4 może nie bedzie mu sie chciało iść i sprawdzać zegarów
A co do wlotów - to są inne do TDI i benzynki ? nie wiedziałem ...
w sumie myślicie ze nie za dobry pomysł .. szkoda ..
Wloty sa inne w wolnossacych beznynach i inne w tdi i 1.8T ze wzgledu na koniecznosc przeplywu powietrza przez zderzak do intercoolera.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Wiem Mikrus :wink: - tylko zkolei ja się zastanwiałem czy coś konkretnie w moim przypadku da udawanie , ze nie mam PD...? 8)arci9 napisał:
A myślicie , ze ma znaczenie czy to PD czy nie?
Neck pisze o Pb a nie PD.
Ponieważ wydaje mi sie , ze PDków jest o wiele mniej to co chetnie kradną...
Oczywiście rozważanie czysto-teoretyczno-hobbistyczne :wink: :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Mysle, ze nie ma to zadnego znaczenia - wszystko idzie na czesci...Zamieszczone przez arci9Wiem Mikrus :wink: - tylko zkolei ja się zastanwiałem czy coś konkretnie w moim przypadku da udawanie , ze nie mam PD...? 8)
Ponieważ wydaje mi sie , ze PDków jest o wiele mniej to co chetnie kradną...
Oczywiście rozważanie czysto-teoretyczno-hobbistyczne :wink: :szeroki_usmiechTDI 205PS
Komentarz
-
-
Ja od razu po zakupie zdjołem znaczek TDi, ale raczej jak bedzie złodziej fachowy to i tak pozna że to Turbo Diesel. Teraz poluje na znaczek SDI lub 1,4 16V ... :twisted:
Najlepiej zabezpieczyć furke na inne sposoby !! wiadomo, że się nie ma 100% zabezpieczenia i pewności że nie buchną, ale przynajmniej stracą duzo czasu.
Jak już wspominałem na forum pierwsze co złodzieje próbują się przedostać przez zamek, a więc najlepszym sposobem wyjąć wkładki i wstawić zaślepki.
Jak padnie centralny mamy bagażnik.
Brzeszczotów do Octavii raczej nie stosują , bo od tej strony Octa I i II są dobrze zabezpieczone. jeżeli wybiją szybe to i tak nie otworzą drzwi bo zamki mają podwójne ryglowanie , a więc musi wchodzić przez okno (nalepiej mieć alarm lub szyby przyciemnione wtedy będzie wyło, a szyba się nie rozsypie)
A więc są rózne sposoby zabezpieczenia naszych skodzinek niestety z regóły każdy z nas to niedowiarek i mówi " eee mojej nie ruszą" i raz się udaje a raz nie :wink:
Komentarz
-
-
luke997
Czy znaczek wystarczy po prostu zerwać, czy potrzebny jest jakiś "knif"?Ja od razu po zakupie zdjołem znaczek TDi
Komentarz
-
Trzyma sie dosc mocno, tak wiec najlepiej podgrzac troche opalarka/suszarka i podwarzac czyms drewnianym/plastikowym, zeby nie porysowac lakieru. Po zdjeciu wytrzec resztki kleju np. benzyna ekstrakcyjna.Zamieszczone przez luke997Czy znaczek wystarczy po prostu zerwać, czy potrzebny jest jakiś "knif"?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
AWARIA!
No właśnie, wczoraj tzn we wtorek dziabneli mojemu kumplowi l&k spod Geant na ursynowie, na 15 min ja tam zostawił.....Był na policji i się dowiedział, że faktycznie w ostatnim czasie ginie dużo octavii, więc trzeba zwięszyć czujność
Komentarz
-
danielpoz -
To juz wiadomo z kad na allegro tyle skor z l&k :wink:Zamieszczone przez EmilNo właśnie, wczoraj tzn we wtorek dziabneli mojemu kumplowi l&k spod Geant na ursynowie, na 15 min ja tam zostawił.....
A co myslicie o zabezpieczeniu DNA?(cena nie taka straszana ~1500zl) :roll: tylko zastanawia mnie czy zlodziej bedzie wiedzial o co chodzi jak bedzie na szybie naklejka zabezpiecznie DNA :?
Komentarz
-
-
jakiś link :?: :roll:Zamieszczone przez SamiecA co myslicie o zabezpieczeniu DNA?(cena nie taka straszana ~1500zl) :roll: tylko zastanawia mnie czy zlodziej bedzie wiedzial o co chodzi jak bedzie na szybie naklejka zabezpiecznie DNA :?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
danielpoz -
Kurcze mialem gdzies broszurkie ale chyba zostala w pracy jak jej ktos nie wyrzucil :?Zamieszczone przez MisiekWAWjakiś link :?: :roll:
Ogolnie chodzi o to ze praktycznie kazda czesc znakuja taka mikroskopijna kropka w ktorej sa zapisane dane auta numery vin itp.
Znalazlem jakis link na szybkiego :
Domena autozabezpieczenia.pl jest wystawiona na sprzedaż w serwisie premium.pl. Domena oczekuje na oferty zainteresowanych, zachęcamy do zakupów.
Dodane
Adres z broszurki z ASO:
20 000 czasteczek za 1,440zl brutto
Komentarz
-
-
ciekawe co to jest warte :?Zamieszczone przez SamiecKurcze mialem gdzies broszurkie ale chyba zostala w pracy jak jej ktos nie wyrzucil :?
Ogolnie chodzi o to ze praktycznie kazda czesc znakuja taka mikroskopijna kropka w ktorej sa zapisane dane auta numery vin itp.
Znalazlem jakis link na szybkiego :
http://www.autozabezpieczenia.pl/print.htmTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz