chyba w 003 jest aktualne doladowanie :roll:
Odnośnie "kradzioków"
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
AWARIA!
Odnośnie "kradzioków"
Witam ... Z tego co czytałem i sie dowiadywałem najchętniej "idą pod łeb" octavie z TDI. Pb chyba juz nie ma takiego wzięcia u zlodzieji.
A jak by tak wywalić emblematy TDI z klapy, ewentualnie podmienić je na np. 1,4 16V - myślicie ze mniej by oczy przykówało ? Czy fachura "złodziejskiej maści" tak czy siak widzi z daleka ze to TDI ? i na nic taki numer ?
Jestem ciekaw wypowiedzi ..
-
AWARIA!
hmm..
No tak ale tak se myślałem, ze złodziej też człowiek i jak z daleka bedzie na tyłku skody świecić 1.4 może nie bedzie mu sie chciało iść i sprawdzać zegarów
A co do wlotów - to są inne do TDI i benzynki ? nie wiedziałem ...
w sumie myślicie ze nie za dobry pomysł .. szkoda ..
Komentarz
-
Zamieszczone przez neckhmm..
No tak ale tak se myślałem, ze złodziej też człowiek i jak z daleka bedzie na tyłku skody świecić 1.4 może nie bedzie mu sie chciało iść i sprawdzać zegarów
A co do wlotów - to są inne do TDI i benzynki ? nie wiedziałem ...
w sumie myślicie ze nie za dobry pomysł .. szkoda ..
Wloty sa inne w wolnossacych beznynach i inne w tdi i 1.8T ze wzgledu na koniecznosc przeplywu powietrza przez zderzak do intercoolera.TDI 205PS
Komentarz
-
-
arci9 napisał:
A myślicie , ze ma znaczenie czy to PD czy nie?
Neck pisze o Pb a nie PD.
Ponieważ wydaje mi sie , ze PDków jest o wiele mniej to co chetnie kradną...
Oczywiście rozważanie czysto-teoretyczno-hobbistyczne :wink: :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arci9Wiem Mikrus :wink: - tylko zkolei ja się zastanwiałem czy coś konkretnie w moim przypadku da udawanie , ze nie mam PD...? 8)
Ponieważ wydaje mi sie , ze PDków jest o wiele mniej to co chetnie kradną...
Oczywiście rozważanie czysto-teoretyczno-hobbistyczne :wink: :szeroki_usmiechTDI 205PS
Komentarz
-
-
Ja od razu po zakupie zdjołem znaczek TDi, ale raczej jak bedzie złodziej fachowy to i tak pozna że to Turbo Diesel. Teraz poluje na znaczek SDI lub 1,4 16V ... :twisted:
Najlepiej zabezpieczyć furke na inne sposoby !! wiadomo, że się nie ma 100% zabezpieczenia i pewności że nie buchną, ale przynajmniej stracą duzo czasu.
Jak już wspominałem na forum pierwsze co złodzieje próbują się przedostać przez zamek, a więc najlepszym sposobem wyjąć wkładki i wstawić zaślepki.
Jak padnie centralny mamy bagażnik.
Brzeszczotów do Octavii raczej nie stosują , bo od tej strony Octa I i II są dobrze zabezpieczone. jeżeli wybiją szybe to i tak nie otworzą drzwi bo zamki mają podwójne ryglowanie , a więc musi wchodzić przez okno (nalepiej mieć alarm lub szyby przyciemnione wtedy będzie wyło, a szyba się nie rozsypie)
A więc są rózne sposoby zabezpieczenia naszych skodzinek niestety z regóły każdy z nas to niedowiarek i mówi " eee mojej nie ruszą" i raz się udaje a raz nie :wink:
Komentarz
-
-
luke997
Ja od razu po zakupie zdjołem znaczek TDi
Komentarz
-
Zamieszczone przez luke997Czy znaczek wystarczy po prostu zerwać, czy potrzebny jest jakiś "knif"?"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
AWARIA!
No właśnie, wczoraj tzn we wtorek dziabneli mojemu kumplowi l&k spod Geant na ursynowie, na 15 min ja tam zostawił.....Był na policji i się dowiedział, że faktycznie w ostatnim czasie ginie dużo octavii, więc trzeba zwięszyć czujność
Komentarz
-
danielpoz
-
Zamieszczone przez EmilNo właśnie, wczoraj tzn we wtorek dziabneli mojemu kumplowi l&k spod Geant na ursynowie, na 15 min ja tam zostawił.....
A co myslicie o zabezpieczeniu DNA?(cena nie taka straszana ~1500zl) :roll: tylko zastanawia mnie czy zlodziej bedzie wiedzial o co chodzi jak bedzie na szybie naklejka zabezpiecznie DNA :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecA co myslicie o zabezpieczeniu DNA?(cena nie taka straszana ~1500zl) :roll: tylko zastanawia mnie czy zlodziej bedzie wiedzial o co chodzi jak bedzie na szybie naklejka zabezpiecznie DNA :?Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
danielpoz
-
Zamieszczone przez MisiekWAWjakiś link :?: :roll:
Ogolnie chodzi o to ze praktycznie kazda czesc znakuja taka mikroskopijna kropka w ktorej sa zapisane dane auta numery vin itp.
Znalazlem jakis link na szybkiego :
Domena autozabezpieczenia.pl jest wystawiona na sprzedaż w serwisie premium.pl. Domena oczekuje na oferty zainteresowanych, zachęcamy do zakupów.
Dodane
Adres z broszurki z ASO:
DNA Program to forma zabezpieczenia antykradzieżowego samochodu, mienia która skutecznie odstrasza potencjalnych złodziei a w przypadku kradzieży pozwala na skuteczną identyfikację pojazdu
20 000 czasteczek za 1,440zl brutto
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecKurcze mialem gdzies broszurkie ale chyba zostala w pracy jak jej ktos nie wyrzucil :?
Ogolnie chodzi o to ze praktycznie kazda czesc znakuja taka mikroskopijna kropka w ktorej sa zapisane dane auta numery vin itp.
Znalazlem jakis link na szybkiego :
http://www.autozabezpieczenia.pl/print.htmTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
Komentarz